search
Zioła, przyprawy

Jałowiec BIO

Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. Produkt w 100% POLSKI.

  • Producent: Zielony Nurt
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Pochodzenie składników: Polska
  • Certyfikat ekologiczny: Tak
  • Data przydatności: Przynajmniej 12 miesięcy
Pojemność
6,90 zł
w tym VAT

Na magazynie: 85 szt.

Wysyłka od: 14,00 zł

Wysyłamy w 24h

Jałowiec BIO

Jałowiec jest uważany za roślinę pomagającą przy problemach żołądkowych. Jest krzewem lub drzewkiem cyprysowym, które występuje głównie w strefie umiarkowanej (Azja, Ameryka Północna i Europa). Surowcem leczniczym są szyszkojagody i liście, które w swoim składzie posiadają: olejek eteryczny, flawonoidy, garbniki, substancje żywicowe i woskowe, związki goryczkowe, kwasy organiczne oraz sole mineralne. Jałowiec posiada działanie bakteriobójcze oraz wzmaga perystaltykę jelit, leczy artretyzm i choroby dróg oddechowych. Może być wykorzystywany również w kuchni. Swoim aromatem wzbogaca zupy, sosy, bigosy oraz przetwory domowe.

Smak:
Charakterystyczny dla jałowca

Składniki:
100% jałowca BIO

Informacje o alergenach: Z uwagi na konfekcjonowanie w zakładzie produkcyjnym innych surowców, produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, gorczyce oraz sezam.

Kraj pochodzenia: Polska