search
Zioła, przyprawy

Bazylia BIO

Bazylia BIO jest doskonałym dodatkiem  do sałatek, pasztetów, twarogu, jaj, omletów, zup (fasolowa, cebulowa), sosów, mięsa wieprzowego, baraniny, warzyw, ryb, owoców morza, potraw kuchni włoskiej (sosy pomidorowe), wywarów i mas mielonych. Produkt w 100% POLSKI.

  • Producent: Zielony Nurt
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Pochodzenie składników: Egipt
  • Certyfikat ekologiczny: Tak
  • Data przydatności: Przynajmniej 12 miesięcy
Pojemność
4,50 zł
w tym VAT

Na magazynie: 69 szt.

Wysyłka od: 14,00 zł

Wysyłamy w 24h

Bazylia BIO

 

Bazylia dodawana jest do sałatek, pasztetów, twarogu, jaj, omletów, zup (fasolowa, cebulowa), sosów, mięsa wieprzowego, baraniny, warzyw, ryb, owoców morza, potraw kuchni włoskiej (sosy pomidorowe), wywarów i mas mielonych. Bazylia charakteryzuje się kwaskowatym smakiem. Zawiera olejki lotne, garbniki, saponiny, gorycze, a także glikozydy, sterole roślinne, flawonoidy i karotenoidy.

Smak: 
Charakterystyczny dla bazylii
Składniki:
100% bazylia BIO

Informacje o alergenach:
Z uwagi na konfekcjonowanie w zakładzie produkcyjnym innych surowców, produkt może zawierać gluten, orzechy ziemnych, inne orzechy, gorczyce oraz sezam.

Kraj pochodzenia: Egipt