search
Produkty sypkie

Mąka Kokosowa BIO

Mąka kokosowa powstaje w procesie tłoczenia na zimno oleju kokosowego, jest drobno zmielona i posiada intensywny słodki smak. Jest ciekawą alternatywą buzgletunowych dań. Pochodzenie: Indonezja.

  • Producent: Zielony Nurt
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Pochodzenie składników: Indonezja
  • Certyfikat ekologiczny: Tak
  • Data przydatności: Przynajmniej 12 miesięcy
Pojemność
9,00 zł
w tym VAT

Na magazynie: 96 szt.

Wysyłka od: 14,00 zł

Wysyłamy w 24h

Mąka Kokosowa BIO

Mąka Kokosowa powstaje w procesie tłoczenia oleju kokosowego, jest drobno zmielona i posiada intensywny słodki smak. Jest ciekawą alternatywą dla bezglutenowych dań. Wyjątkowo bogate źródło witamin, minerałów i białka. Dzięki zawartości cynku poprawia pamięć i koncentrację. Duża zawartość błonnika.

Zastosowanie:

W kuchni: do zagęszczania sosów, do pasztetów warzywnych, do ciast i innych wypieków, do zagęszczania zup, dodatek do naleśników, do panierowania warzywnych kotletów, również do surowych ciast.

W naturalnej pielęgnacji ciała: Peeling do twarzy, maseczka do twarzy.

Smak:
Charakterystyczny dla mąki kokosowej BIO

Składniki: 
100 % mąka kokosowa BIO

Wartości odżywcze w 100g:

  • Wartość energetyczna: 1850/442 kJ/kcal
  • Tłuszcze: 15,9g w tym Kwasy tłuszczowe nasycone 15,3g
  • Węglowodany: 16,5g w tym Cukry 16,0g
  • Białko: 17,5g
  • Sól: 0,08g

Informacje o alergenach: Z uwagi na konfekcjonowanie w zakładzie produkcyjnym innych surowców, produkt może zawierać gluten, orzechy ziemnych, inne orzechy, gorczyce oraz sezam.

Kraj pochodzenia: Indonezja