ZieloyNurt.pl

Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Przepisy

Twarożek z marchewką

Czas przygotowania: 20 min

Sposób przygotowania

Doskonałe połączenie marcjewki i oleju lnianego zadba o nasze zdrowie. Nowy pomysł na kolację- twarożek z gotowaną marchewką na chłodne zimowe wieczory.

 

twarmar1.jpg

Składniki:



2 niewielkie ugotowane marchewki (mogą by z rosołu)

3 czubate łyżki twarogu (ja dałam kozi, bo lubię)


2 – 3 łyżeczki zimno tłoczonego oleju lnianego

 

1 płaska łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego

½ łyżeczki mielonego kminku

Sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Ugotowaną marchewkę rozgniatamy widelcem, dodajemy twaróg,  sól, pieprz i pozostałe przyprawy. Wlewamy olej. Dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy w blenderze. Podajemy najlepiej z razowym pieczywem, lub podjadamy ot tak, łyżeczką. Smacznego!

 

Przepis dzięki współpracy z: http://www.ekoquchnia.pl