search
Oleje

Olej Rzepakowy

Olej rzepakowy tłoczony na zimno Zielony Nurt to prawdziwa skarbnica NNKT i witamin wykazujących pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Produkt powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren rzepaku, dzięki czemu jest w 100% naturalny i korzystny dla zdrowia.

  • Producent: Zielony Nurt
  • Kraj produkcji: Polska
  • Pochodzenie składników: Polska
  • Certyfikat ekologiczny: Nie
  • Data przydatności: Przynajmniej 6 miesięcy
  • Temp. przechowywania: 5 - 10 °C
Wybierz pojemność:
31,99 zł
w tym VAT

Wysyłka od: 9,90 zł

Wysyłka w 48h

+ 3 pkt. za zakup

Świeżo tłoczony

Świeżo tłoczony

Oleje zawsze tłoczymy na bieżąco.

100% naturalny

100% naturalny

Czysty bez żadnych zbędnych dodatków

Zimnotłoczony

Zimnotłoczony

Tłoczenie nie przekracza 38°C

Nierafinowany

Nierafinowany

Niefiltrowany i nieoczyszczany.

Produkt polski

Produkt polski

Tworzony w rodzinnej manufakturze

Bezpieczny

Bezpieczny

Przechowywany w szklanej ciemnej butelce

Tłoczony na zimno

Olej Rzepakowy

Produkt pochodzący z naszego sklepu wytwarzany jest ze starannie wyselekcjonowanych ziaren rzepaku uprawianych w Polsce. Tajemnicą jego pozytywnego wpływu na zdrowie jest wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), witaminy A, E, D3 oraz K.

Olej rzepakowy zimnotłoczony zachowuje cenne dla zdrowia właściwości i składniki odżywcze, a także kolor, zapach i smak.

Ze względu na swój delikatny aromat olej rzepakowy świetnie nadaje się dla dzieci, ale również u osób borykających się z chorobami układu krążenia.

Jego zastosowanie jest jednak zdecydowanie szersze.

Olej Rzepakowy tłoczony na zimno
Olej Rzepakowy Zimnotłoczony

Właściwości

Olej Rzepakowy jakie ma właściwości?

Olej Rzepakowy tłoczony na zimno zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) które są podstawą budowy błon komórkowych, a także mają kluczowe znaczenie w regulowaniu gospodarki lipidowej organizmu.

Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 w odpowiednich proporcjach odpowiadają natomiast za obniżanie stężenia cholesterolu we krwi, wspieranie pracy układu nerwowego, krwionośnego i immunologicznego. To jednak tylko początek zalet NNKT.

Olej rzepakowy nierafinowany jest również cenną skarbnicą witamin A, D, E i K, czyli witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, a jednocześnie ułatwia ich przyswajanie.

  • Jest skarbnicą Witamin A, D, E i K
  • Obniżanie stężenia cholesterolu
  • Poprawia metabolizm
  • Reguluje gospodarkę tłuszczową
  • Nadaje się do stosowania na zimno oraz smażenia

Zastosowanie

Olej Rzepakowy jakie ma zastosowanie?

Olej rzepakowy tłoczony na zimno ma złoty kolor oraz uniwersalny, łagodny smak, dzięki czemu będzie doskonałym dodatkiem do wielu potraw przygotowywanych na zimno, a także smażonych w temperaturze nieprzekraczającej 190°C.

Stosowanie oleju rzepakowego każdego dnia jest doskonałą metodą uzupełniania diety w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach i w nienasycone kwasy tłuszczowe, które oddziałują znacznie korzystniej na zdrowie niż tłuszcze nasycone.

Olej Rzepakowy tłoczony na zimno

W kuchni

Idealny do sałatek i surówek – jako baza do dressingu, kanapek – zamiast masła, past kanapkowych i twarogu, owsianki, jogurtów i kefirów do serwowania gotowych potraw, zup, do wykonania domowego majonezu.

W kosmetyce

Stosowany do pielęgnacji skóry oraz włosów. Olejowanie nawilży i zregeneruje Twoje włosy. Można nakładać w formie maseczki na twarz która nawilży i zregeneruje skórę.

Prozdrowotne

Dietetycy apelują, że tłuszcz nie może być całkowicie eliminowany ze zdrowo zbilansowanej diety. Powinien więc stanowić 30% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Warto wybierać zdrowe tłuszcze nienasycone, jak np. olej rzepakowy zimnotłoczony.

Skład

Co jest w środku naszego Oleju?

Wartości odżywcze

Wartośc odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna
3701/884 kJ/kcal
Tłuszcze
100 g
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
8 g
Węglowodany
0 g
Białko
0 g
Sól
0 g

Skład:

100% olej z nasion rzepaku, tłoczony na zimno, nieoczyszczany

Barwa i smak:

Barwa złocista. Smak łagodny ze swoistym zapachem rzepaku.

Pochodzenie składnika:

Polska

GMO:

Nie zawiera

Termin przydatności do spożycia:

6 miesięcy od daty wytłoczenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie.

Przechowywanie:

Olej po otwarciu należy przechowywać w lodówce w temp. od 5°C do 10°C, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca.

Informacje o alergenach:

Z uwagi na konfekcjonowanie w zakładzie produkcyjnym innych surowców, produkt może zawierać gluten, orzechy ziemnych, inne orzechy, gorczyce oraz sezam.

image_about_company.png

Zielony Nurt

Oleje Tłoczymy Sami. Na Zimno! W naszej olejarni.

Jesteśmy producentem olejów tłoczonych na zimno i robimy to 15 lat. W naszej pracy przykładamy szczególną wagę przede wszystkim do charakterystycznego aromatu, a także zachowania prozdrowotnych substancji zawartych w wykorzystywanych surowcach. Dzięki temu oferowane w Zielony Nurt to wybór nie tylko korzystny dla zdrowia, ale też bardzo smaczny.

Stawiamy na połączenie tradycyjnych metod naszych przodków z nowoczesnymi maszynami takimi jak prasy ślimakowe. Wszystko to pozwoliło na stworzenie cenionej marki najwyższej jakości nierafinowanych tłuszczów roślinnych.

Chcemy spełniać oczekiwania najbardziej wymagających Klientów poszukujących olejów tłoczonych na zimno wysokiej jakości!

Dla Vegan

Dla Vegan

Odpowiedni dla Wegan, Wegetarian i Dzieci

Bezpieczny

Bezpieczny

Przechowywany w szklanej ciemnej butelce

Bez GMO

Bez GMO

Nie zawierają w swoim składzie GMO

Naturalny 100%

Naturalny 100%

Bez konserwantów, czysty olej. Nie rafinowany, nie filtrowanny

Zawsze Świeże

Zawsze Świeże

Ponieważ oleje są tłoczone na bieżąco

Najlepsze ziarna

Najlepsze ziarna

Produkowany ze specjalnie wyselekcjonowanych składników

FAQ?

Najczęściej zadawane pytania

Olej rzepakowy po otwarciu należy przechowywać w lodówce w temp. od 5°C do 10°C, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca.

Olej Rzepakowy

Opinie naszych klientów

Regionalny produkt świetnie się sprawdza. Ciężko dostępny w supermarkecie

Dodaj swoją opinię

Co jeszcze znajdziesz u nas?

Proponujemy również