search
Oleje

Olej z Rokitnika

Olej z rokitnika tłoczony jest na zimno z owoców rokitnika syberyjskiego.

  • Producent: Zielony Nurt
  • Kraj produkcji: Polska
  • Pochodzenie składników: Polska
  • Certyfikat ekologiczny: Nie
  • Data przydatności: Przynajmniej 24 miesiące
  • Temp. przechowywania: 5 - 10 °C
Wybierz pojemność:
38,85 zł
w tym VAT

Wysyłka od: 14,00 zł

Wysyłamy w 24h

+ 3 pkt. za zakup

Świeżo tłoczony

Świeżo tłoczony

Oleje zawsze tłoczymy na bieżąco.

100% naturalny

100% naturalny

Czysty bez żadnych zbędnych dodatków

Zimnotłoczony

Zimnotłoczony

Tłoczenie nie przekracza 40°C

Nierafinowany

Nierafinowany

Niefiltrowany i nieoczyszczany.

Produkt polski

Produkt polski

Tworzony w rodzinnej manufakturze

Bezpieczny

Bezpieczny

Przechowywany w szklanej ciemnej butelce

Tłoczony na zimno

Olej z Rokitnika

Olej z Rokitnika tłoczony jest na zimno z owoców rokitnika syberyjskiego. Dzięki bogactwu składników biologicznie aktywnych, działających kompleksowo i wielokierunkowo, olej z rokitnika posiada unikatowe właściwości zwiększające odporność i zapobiegające starzeniu się organizmu.

Zawiera naturalne karotenoidy, tokoferole, kwas linolowy, kwas linolenowy (witamina F) oraz witaminę K1. Nadaje się do użytku wewnętrznego i zewnętrznego.

Olej z Rokitnika tłoczony na zimno
Olej z Rokitnika Zimnotłoczony

Właściwości

Olej z Rokitnika jakie ma właściwości?

Olej z Rokitnika zawiera w swoim składzie szereg substancji prozdrowotnych. Zawiera przede wszystkim flawonoidy, które mają właściwości przeciwutleniające. Owoce rokitnika zawierają bardzo duże ilości Witaminy C. Olej bogaty jest kwas palmitynowy. Jest źródłem garbników które mają działanie antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, kosmetyce i medycynie. Składniki oleju wykazują działanie:

  • Antyoksydacyjne
  • Obniża ilość wolnych rodników
  • Antybakteryjnie
  • Przeciwzapalnie
  • Redukujące stany zapalne układu trawiennego
  • Obniża poziom tzw. złego cholesterolu
  • Łagodzi stany zapalne skóry
  • Poprawia kondycję skóry i włosów
  • Wspiera układ odpornościowy

Zastosowanie

Olej z Rokitnika jakie ma zastosowanie?

Olej z rokitnika tłoczony na zimno wykazuje właściwości prozdrowotne i jest szeroko wykorzystywany w kosmetyce jako składnik preparatów przeciw łupieżowych, nawilżających, pielęgnacyjnych do zniszczonej i przesuszonej skóry oraz preparatów do opalania dla skutecznej ochrony przeciw promieniowaniem UVA i UVB.

Olej z Rokitnika tłoczony na zimno

W kuchni

Najlepiej stosować go na zimno z sokami owocowymi i warzywnymi, jogurtami, koktajlami oraz zupami, sałatkami. Wyjątkowy smak sprawia że jest on również spożywany podobnie jak oliwa z pieczywem.

W kosmetyce

Stosowany jest przede wszystkim na skórę wykazując właściwości regeneracyjne. Stosowany przypadku uszkodzonej lub wysuszonej skóry również przez promienie słoneczne. Skuteczny w przypadku łupieżu, zmarszczek, redukuje przebarwienia, spowalnia procesy starzenia. 

Prozdrowotne

Stosowany w celu poprawy odporności dzieci oraz dorosłych. Stosuje się w stanach gorączkowych wywołanych przez wirusy lub bakterie również w stanach zapalnych układu pokarmowego. Pozytywnie wpływa na układ krwionośny i serce.

Skład

Co jest w środku naszego Oleju?

Wartości odżywcze

Wartośc odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna
3780/900 kJ/kcal
Tłuszcze
97,3 g
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
32,2 g
Węglowodany
0 g
Białko
0,04 g
Sól
0 g

Skład:

100% olej z jagód rokitnika, tłoczony na zimno, nieoczyszczany

Barwa i smak:

Barwa czerwona. Smak łagodny.

Pochodzenie składnika:

Polska

Deklaracja GMO:

Nie zawiera

Termin przydatności do spożycia:

Minimum 24 miesięcy od daty wytłoczenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie.

Przechowywanie:

Olej po otwarciu należy przechowywać w lodówce w temp. od 5°C do 10°C, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca.

Informacje o alergenach:

Z uwagi na konfekcjonowanie w zakładzie produkcyjnym innych surowców, produkt może zawierać gluten, orzechy ziemnych, inne orzechy, gorczyce oraz sezam.

image_about_company.png

Zielony Nurt

Oleje Tłoczymy Sami. Na Zimno! W naszej olejarni.

Jesteśmy producentem olejów tłoczonych na zimno i robimy to 15 lat. W naszej pracy przykładamy szczególną wagę przede wszystkim do charakterystycznego aromatu, a także zachowania prozdrowotnych substancji zawartych w wykorzystywanych surowcach. Dzięki temu oferowane w Zielony Nurt to wybór nie tylko korzystny dla zdrowia, ale też bardzo smaczny.

Stawiamy na połączenie tradycyjnych metod naszych przodków z nowoczesnymi maszynami takimi jak prasy ślimakowe. Wszystko to pozwoliło na stworzenie cenionej marki najwyższej jakości nierafinowanych tłuszczów roślinnych.

Chcemy spełniać oczekiwania najbardziej wymagających Klientów poszukujących olejów tłoczonych na zimno wysokiej jakości!

Dla Vegan

Dla Vegan

Odpowiedni dla Wegan, Wegetarian i Dzieci

Bezpieczny

Bezpieczny

Przechowywany w szklanej ciemnej butelce

Bez GMO

Bez GMO

Nie zawierają w swoim składzie GMO

Naturalny 100%

Naturalny 100%

Bez konserwantów, czysty olej. Nie rafinowany, nie filtrowanny

Zawsze Świeże

Zawsze Świeże

Ponieważ oleje są tłoczone na bieżąco

Najlepsze ziarna

Najlepsze ziarna

Produkowany ze specjalnie wyselekcjonowanych składników

FAQ?

Najczęściej zadawane pytania

Olej po otwarciu należy przechowywać w lodówce w temp. od 5°C do 10°C, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca.

Olej z Rokitnika

Opinie naszych klientów

Świetny olej z poleconego źródła. Ja mieszam go z kremem i stosuję na suchą skórę i działa idealnie!

Dodaj swoją opinię

Co jeszcze znajdziesz u nas?

Proponujemy również