Olej Rzepakowy BIO

20,00 zł
Brutto

Olej rzepakowy BIO wytłoczony na zimno z polskiego rzepaku pochodzącego z uprawy ekologicznej. Ma prawie identyczny skład biochemiczny jak oliwa z oliwek. Między innymi reguluje przemianę materii, zapobiega miażdżycy oraz obniża poziom złego cholesterolu. Trwałość 6 miesiący. Przech. w temp. do 20°C. Rolnictwo UE.

Pojemność
Ilość

Tłoczony na zimno Olej Rzepakowy BIO powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego rzepaku z uprawy ekologicznej o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3,  oraz K. Jego charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Nadaje się zarówno do surówek, sałatek jak i do smażenia.

Olej rzepakowy nie zmienia swoich właściwości podczas smażenia, dlatego jest doskonałym olejem do przygotowywania potraw w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na tym oleju nie chłoną tak dużej ilości oleju jak w przypadku potraw przygotowywanych na tradycyjnym oleju do smażenia.

Olej rzepakowy nazywany jest oliwą północy ze względu na prawie identyczny skład biochemiczny jak oliwa z oliwek oraz walory zdrowotne. Między innymi reguluje przemianę materii, zapobiega miażdżycy oraz obniża poziom złego cholesterolu, a podnosi poziom dobrego.

Olej ten wspomaga także wchłanianie witamin, wystarczy do tego celu nawet niewielka ilość oleju, aby usprawnić ich przyswajanie przez organizm.

Bez dodatków i konserwantów produkt w 100% naturalny z polskich upraw.

 

Rolnictwo UE

93 Przedmioty