

100 % naturalny, ekologiczny krem migdałowy, bez konserwantów, bez dodatku soli i cukru, nie zawiera oleju palmowego. Krem migdałowy uzyskujemy poprzez mielenie migdałow, do czasu uzyskanie idealnej konsystencji.
Krem migdałowy uzyskujemy przez mielenie migdałów na zimno w emulgatorze chłodzącym wodą, bez użycia dodatków chemicznych, soli, cukru i dodatków do żywności. Cukier i sól znajdujące się w produkcie występują naturalnie w migdałach. Na powierzchni kremu może wytrącić się olej migdałowy, jest to zjawisko naturalne i nie wpływa na jakość produktu.
Krem migdałowy zawiera nienasycone kwasy tłuszczowych, białko roślinne, potas oraz magnez, które pomagają złagodzić objawy przemęczenia i stresu.
Krem migdałowy idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia jako przekąska lub dodatek do owsianki, musli, naleśników, pieczywa i wypieków.
Informacja dla alergików: produkt zawiera migdały. Z uwagi na konfekcjonowanie w zakładzie produkcyjnym innych produktów, produkt ten może zawierać gluten, orzechy arachidowe, inne orzechy, gorczyce oraz sezam.