21.06.2020 | Małgorzata
Twarożek z gotowaną marchewką i olejem lnianym
Doskonałe połączenie marchewki i oleju lnianego zadba o nasze zdrowie. Nowy pomysł na kolację- twarożek z gotowaną marchewką na chłodne zimowe wieczory.
Czas przygotowania: 20 min
Składniki:
- 2 niewielkie ugotowane marchewki (mogą by z rosołu)
- 3 czubate łyżki twarogu (ja dałam kozi, bo lubię)
- 2 – 3 łyżeczki zimno tłoczonego oleju lnianego
- 1 płaska łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego
- ½ łyżeczki mielonego kminku
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ugotowaną marchewkę rozgniatamy widelcem, dodajemy twaróg, sól, pieprz i pozostałe przyprawy. Wlewamy olej.
Dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy w blenderze. Podajemy najlepiej z razowym pieczywem, lub podjadamy ot tak, łyżeczką. Smacznego!
Przepis dzięki współpracy z: http://www.ekoquchnia.pl