05.05.2020 | Małgorzata
Sałatka szpinakowa z paluszkami krabowymi
Proponujemy Państwu sałatkę szpinakową z paluszkami krabowymi. Oryginalne danie z wykorzystaniem szpinaku i oleju rzepakowego w sam raz na smaczny i zdrowy obiad.
Dodatkowo paluszki krabowe sprawiają, że posiłek jest wykwintny a szpinak i olej rzepakowy wprowadzają zdrowotne substancje odżywcze takie jak żelazo, potas, kwas foliowy i kwasy NNKT.
Składniki:
- 1 garść szpinaku,
- 4 łyżki oliwki zielone,
- 4 sztuki paluszki krabowe,
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju rzepakowego Zielony Nurt
- sól morska,
- pieprz kolorowy ziarnisty
- kiełki rzodkiewki
Przygotowanie:
Szpinak myjemy osuszamy w suszarce do sałaty i układamy na półmisku . dodajemy odcedzone zielone oliwki. Paluszki krabowe kroimy w kawałki dodajemy do sałatki. Na wierz dodajemy kiełki rzodkiewki. Do oleju dodajemy sól, pieprz i wyciśnięty czosnek mieszamy i polewamy sałatkę .
Przepis dzięki współpracy z: http://mojakuchniamalutka.blogspot.com