Blog Zielony Nurt

Sałatka szpinakowa z paluszkami krabowymi

Proponujemy Państwu sałatkę szpinakową z paluszkami krabowymi. Oryginalne danie z wykorzystaniem szpinaku i oleju rzepakowego w sam raz na smaczny i zdrowy obiad.

Dodatkowo paluszki krabowe sprawiają, że posiłek jest wykwintny a szpinak i olej rzepakowy wprowadzają zdrowotne substancje odżywcze takie jak żelazo, potas, kwas foliowy i kwasy NNKT.

Sałatka szpinakowa z paluszkami krabowymi

Składniki:

  • 1 garść szpinaku,
  • 4 łyżki oliwki zielone,
  • 4 sztuki paluszki krabowe,
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego Zielony Nurt
  • sól morska,
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • kiełki rzodkiewki

Przygotowanie:

Szpinak myjemy osuszamy w suszarce do sałaty i układamy na półmisku . dodajemy odcedzone zielone oliwki. Paluszki krabowe kroimy w kawałki dodajemy do sałatki. Na wierz dodajemy kiełki rzodkiewki. Do oleju dodajemy sól, pieprz i wyciśnięty czosnek mieszamy i polewamy sałatkę .

Przepis dzięki współpracy z: http://mojakuchniamalutka.blogspot.com