Składniki: 1 woreczek kaszy gryczanej 125 g pomidorków koktajlowych 2 jajka ugotowane na twardo 20 dkg brukselki sól, pieprz pęczek szczypiorku łyżka Oleju ze Słonecznika łyżeczka musztardy rosyjskiej pół łyżeczki czarnego sezamu |
![]() |
Sposób przygotowania:
Kaszę gryczaną wg. przepisu na opakowaniu, bądź parę minut krócej, aby kasza była sypka. Brukselkę oczyszczamy z zewnętrznych listków, myjemy, nacinamy krzyżyki na "korzonkach" i gotujemy ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Olej mieszamy z musztardą, dodajemy do ostudzonej kaszy gryczanej. Dodajemy resztę składników i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Przepis dzięki współpracy z: http://wyznania-kulinarne.blogspot.com