Blog Zielony Nurt

Ryba pieczona w folii z Olejem rzepakowym

Ciekawy pomysł na zdrowy obiad z wykorzystaniem ryby. Duża zawartość Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych pochodząca z ryby i oleju rzepakowego maksymalizuje korzystne działanie na Państwa zdrowie. Dodatkowo olej rzepakowy podkreśla smak całego dania.

Czas przygotowania: 30 min

Składniki:                      

  • 150 g soli lub innej ryby morskiej
  • biały pieprz
  • sól
  • 1 łyżeczka olej rzepakowego
  • zioła: koper, natka

Ryba pieczona w folii

Przygotowanie:

Rybę natrzeć ziołami, przyprawami, skropić olejem rzepakowym i zawinąć w folie aluminiową. Piec w rozgrzanym piekarniku (ok.15-20 min).

UWAGA: Do ryby proponujemy kaszę jaglaną oraz surówkę z kiszonej kapusty.