Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Przepisy

Sałatka z awokado

Sałatka z kindziukiem, awokado i rukolą

Proponujmy Państwu sałatkę z kindziukiem, awokado i rukolą.

Składniki (2 porcje):

120 g rukoli,
150 g pomidorków cherry (ok. 14 sztuk),
1 awokado,
8 plasterków kindziuka, (podsmażony na patelni),
3 łyżki pestek słonecznika,
łyżeczka posiekanego koperku,
łyżka oleju z pestek słonecznika

salatkazawokado3.jpg

 


 

Sposób przygotowania:

Rukolę myjemy i osuszamy. Awokado wydrążamy i kroimy w plasterki. Kindziuk podsmażamy na suchej patelni, a następnie kroimy w paski. Słonecznik podprażamy na patelni, cały czas mieszając, aby się nie przypalił. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki.

Rukolę rozdzielamy pomiędzy dwa głębokie talerze. Dodajemy wszystkie przygotowane składniki.

Na koniec sałatkę skrapiamy olejem i posypujemy koperkiem.

Smacznego!

Przepis dzięki współpracy z: http://panismaczna.com/