Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Przepisy

Koktajl truskawkowy inaczej

Koktajl truskawkowy inaczej

Koktajl truskawkowy inaczej

 

Truskawki najlepiej spożywać na surowo delikatnie skropione olejem, który wzbogaci ich wartość w kwasy omega i ułatwi wchłonięcie witaminy E, której zawierają bardzo dużo.

Na szklankę koktajlu potrzebne będzie:

1 łyżeczka oleju słonecznikowego,
woda mineralna – opcjonalnie (jeśli uważacie lub lubicie rozwadniać takie koktajle),
1 łodyga selera naciowego,
1-2 świerze ogórki gruntowe, 25 dkg truskawek

koktajl1.jpg

Sposób przyrządzenia:

Truskawki i ogórka blendujemy bardzo, bardzo dokładnie. Seler naciowy można również zblendować albo podać go oddzielnie w koktajlu do schrupania (obie wersje są prawidłowe). W koktajlu zblendowany  seler zmienia lekko smak koktajlu. Truskawki myjemy, szypułkujemy. Ogórek myjemy i obieramy ze skórki. Do zblendowanych warzyw i owoców koniecznie dodaj olej z pestek słonecznika.


koktajl2.jpg

Przepis dzięki współpracy z: http://sekretymaleiduze.blogspot.com/

Smacznego!