Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Przepisy

Pasta ziemniaczana

Pasta ziemniaczana

Składniki:

1 duży ziemniak

1 łyżka masła

1-2 łyżki gęstej śmietany

1 łyżka Oleju z Pestek Słonecznika

1 łyżeczka ostrej musztardy

pieprz i sól

gałka muszkatołowa

pasta_ziemniaczana.jpg

Sposób przygotowania:

Ziemniaka dokładnie myjemy i gotujemy w skórce przez 25-30 minut. Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą, obieramy i rozgniatamy tłuczkiem na gładką masę. Dodajemy masło, śmietanę, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie gałką muszkatołową. Odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Dodajemy Olej z Pestek Słonecznika. Podajemy na chlebie, obowiązkowo z pomidorkiem i szczypiorkiem.

 

Przepis dzięki współpracy: http://wyznania-kulinarne.blogspot.com