Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Przepisy

Pesto z pietruszki

Pesto z pietruszki

Składniki:

50 g natki (same listki, bez łodyżek)

40 g startego parmezanu

40 g łuskanego słonecznika

1-2 ząbki czosnku

olej ze słonecznika

pesto_z_pietruszki2.jpg

Sposób przygotowania:

Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Odstaw do wystudzenia. Do kielicha blendera włóż natkę i pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Zmiksuj pobieżnie, żeby zrobiło się więcej miejsca. Dodaj słonecznik i parmezan, podlej olejem i miksuj do całkowitego rozdrobnienia. Pod koniec rozdrabniania dolej tyle oleju, ile trzeba do osiągnięcia zadowalającej Cię smarownej konsystencji.

pesto_z_pietruszki3.jpg pesto_z_pietruszki1.jpg

Przepis dzięki współpracy: http://agatagotuje.pl

 

Smacznego!