Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Przepisy

Sałatka szpinakowa

 

Czas przygotowania: 20 min.

Sposób przygotowania

jjjjjjjjjjjjj.jpg

Proponujemy Państwu sałatkę szpinakową z paluszkami krabowymi. Oryginalne danie z wykorzystaniem szpinaku i oleju rzepakowego w sam raz na smaczny i zdrowy obiad. Dodatkowo paluszki krabowe sprawiają, że posiłek jest wykwintny a szpinak i olej rzepakowy wprowadzają zdrowotne substancje odżywcze takie jak żelazo, potas, kwas foliowy i kwasy NNKT.

 

 

Składniki:


1 garść szpinaku,

4 łyżki oliwki zielone,

4 sztuki paluszki krabowe,

1 ząbek czosnku

1 łyżka oleju rzepakowego Zielony Nurt

sól morska,

pieprz kolorowy ziarnisty

kiełki rzodkiewki

 

 

Przygotowanie:

 

Szpinak myjemy osuszamy w suszarce do sałaty i układamy na półmisku . dodajemy odcedzone zielone oliwki . Paluszki krabowe kroimy w kawałki dodajemy do sałatki. Na wierz dodajemy kiełki rzodkiewki. Do oleju dodajemy sól, pieprz i wyciśnięty czosnek mieszamy i polewamy sałatkę .

 

Przepis dzięki współpracy z: http://mojakuchniamalutka.blogspot.com