Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Przepisy

Makaron ze szpinakiem

Sposób przygotowania

Składniki:

makaron_z_szpinakiem_i_soczewic___z_patelni.jpg

1/2 opakowania Makaron razowy,

1/2 puszki soczewica z puszki,

1 garść szpinaku,


2 ząbki czosnku

Sól morska- MŁYNEK,



pieprz biały

przyprawa w płynie,


olej rzepakowy ZIELONY NURT

1 szt cebuli,

10 dag szynki


Przygotowanie:


 

Szpinak świeży myjemy osuszamy i kroimy . Makaron gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy. Cebule siekamy ,czosnek wyciskamy przez praskę . Szynkę kroimy  w plasterki następnie w paseczki. Na patelni na leju rzepakowym podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojony szpinak i wyciśnięty czosnek . Smażymy chwilę , dodajemy odsączoną soczewicę i pokrojona szynkę . Mieszamy . Dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy razem ,doprawiamy sola pieprzem i przyprawa w płynie .

 

 

Przepis dzięki współpracy z: http://mojakuchniamalutka.blogspot.com