Nie modyfikujemy natury. Świeże oleje tłoczone na zimno ... naturalnie.

Dieta dr Budwig - Przepisy

Olej lniany jest podstawą diety Dr Budwig. Wbrew pozorom nie jest skomplikowana i polega na łączeniu ze sobą składników, które mają za zadanie poprawiać funkcjonowanie systemu immunologicznego. Swoje  dobroczynne  działanie zawdzięcza obecności  kwasów tłuszczowych OMEGA-3 i -6 zawartych w  dużej mierze w Oleju lnianym Złoty Oliwin.

Dlaczego olej Lniany Złoty Oliwin??

Dr Budwig odkryła, że osłabienie i anemiczność ludzi chorych na nowotwór spowodowane jest występowaniem zielonkawo- żółtych substancji  zastępującej hemoglobinę w składzie krwi. Analiza krwi również wykazywała duży deficyt związków lipoproteinowych i fosfatydowych, za których wytwarzanie odpowiedzialne są właśnie nienasycone kwasy tłuszczowe. Dlatego ze względu na swój skład Olej Lniany Złoty Oliwin uważany jest za najlepsze źródło tych kwasów.

Skąd pomysł na łączenie oleju Złoty Oliwin z twarogiem??

Otóż jest to kluczowe połączenie nienasyconych kwasów tłuszczowych OMEGA-3 i -6  z białkami zawierającymi siarkę (biały ser). Dzięki takiej kombinacji jesteśmy w stanie uchronić nasz organizm przed anemią, osłabieniami a co najważniejsze dysfunkcjami wątroby.

Skąd pewność, że Olej Lniany Złoty Oliwin będzie odpowiednim składnikiem w Diecie dr Budwig??

• Na początek weźmy pod uwagę sam surowiec: do produkcji Naszych olejów wykorzystywane są nasiona z polskich plantacji, każda partia jest poddawana dokładnym badaniom, które pokazują zawartość metali ciężkich,

• Olej tłoczony jest na zimno- taka metoda umożliwia zatrzymanie w nim wszystkich właściwości i najcenniejszych składników, jakie posiadają nasiona lnu,

• Wytłoczony olej nie jest poddawany innym procesom, które mogłyby w jakikolwiek sposób wpływać na jego dobroczynny skład, nie jest poddawany rafinacji, w swym składzie nie posiada sztucznych substancji  i ulepszaczy.

• Kwasy OMEGA-3, są poddatne na utlenianie, więc niezbędne jest tu odpowiednie opakowanie i przechowywanie.

PRZY STOSOWANIU DIETY ZALECA SIĘ SPOŻYWANIE PRODUKTÓW TAKICH JAK:

- orzechy zwłaszcza włoskie i brazylijskie

- sok z kiszonej kapusty na pusty żołądek

- dzieci mogą spożywać orzechy, rodzynki lub figi

NATOMIAST ZABRANIA SIĘ SPOŻYWANIA PRODUKTÓW:

- wszelkiego rodzaju tłuszcze zwierzęce, masło, margaryna, smalec,

- soki z dodatkiem cukrów lub konserwantów,

- biały cukier;

PRZEPISY DO DIETY dr Budwig:

Pasta dr Budwig

Sałatka witaminowa

Wykonanie ARPRO & ICENTER
System CMS by WEGO.PL